Nieuws uit de Brugse regio

Cipiers morgen weer aan het werk, zonder overtuiging


Audio Reportage


Brugge, dinsdag 3/7/2007. De cipiers van de gevangenis in Brugge gaan morgen weer aan het werk, zonder echt de overtuiging te hebben dat hun problemen structureel zijn opgelost. Tijdens een personeelsvergadering deze namiddag beslisten de cipiers het werk te hervatten ondanks de toenemende wrevel over buiten werking zijnde veiligheidssystemen en tal van infrastructuurproblemen in de gevangenis.

De directie heeft beslist om tot 13 juli alle extra wandelingen en ontspanningsmomenten op te heffen en de ateliers te verminderen, om de veiligheid ondanks slecht werkende systemen te kunnen garanderen. Het verplichte uur wandeling Ún het gevangenisbezoek blijven onaangetast. Als op 13 juli de zakalarmen van de cipiers weer werken, kan de extra ontspanning die vooral bij warme dagen noodzakelijk zou zijn voor de leefbaarheid van het cellencomplex, her ingevoerd worden.

Niet overtuigd

Toch blijven de cipiers met heel wat grieven zitten. De Brugse gevangenis heeft bijvoorbeeld al maanden een lekkend dak, een deel van de omheining rond de gevangenis is door een over gewaaide boom al sinds januari kapot over een afstand van 30 en zowat alle informaticasystemen werken niet of half. "Ondanks het feit dat dit de nieuwste gevangenis in het land is, lopen wij de hele dag met sleutels rond, omdat de elektronische besturing gewoonweg meer defect is dan ze werkt," zegt Jurgen Zutterman, syndicaal afgevaardigde van de VSOA.

(FN-Eigen Berichtgeving)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag