Nieuws uit de Brugse regio

Kampplaatsen voor jeugd op provinciale domeinen


Audio Reportage

Kampplaatsen voor jeugd op provinciale domeinen
West-Vlaanderen, maandag 2/7/2007. Het provinciebestuur van West-Vlaanderen gaat in de provinciale domeinen kampplaatsen ter beschikking stellen aan jeugdbewegingen. Zo hoopt het provinciebestuur een duidelijke nood te lenigen.

"Jaarlijks trekken 48.000 West-Vlaamse kinderen en jongeren op kamp, meestal is dat de bekroning van een jaar werking van een jeugdbeweging. Toch daalt het aanbod aan kampplaatsen omdat het steeds moeilijker is te voldoen aan de regels. Als provincie West-Vlaanderen hebben wij een visie over ruimte voor jeugdkampen ontwikkeld, en daar meteen concrete initiatieven aan verbonden," zegt gedeputeerde Dirk De fauw (CD&V).

West-Vlaamse jeugdgroepen gingen tussen 2003 en 2006 gemiddeld 4,4 keer in de provincie op kamp of weekend. Dit was goed voor 275 vakanties met de Kust, de Westhoek en bosrijke omgevingen als toppers, zo blijkt uit een onderzoek van "Kind en Samenleving" in opdracht van de deputatie. Het onderzoekscentrum kon 155 jeugdlogies in onze provincie detecteren.

Ook infrastructuur

"Gealarmeerd door de wachtlijsten voor jeugdgroepen, willen wij meer doen om jeugdkampen een toekomst te verzekeren. Zo willen wij mobiele infrastructuur late bouwen, dat op vraag van de jeugdbewegingen in welke dan ook van de provinciale domeinen kan gebruikt worden om kampen te ruggesteunen," zegt De Fauw.


(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Politiek    CD&V    Dirk De Fauw    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag