Nieuws uit de Brugse regio

Feest in īt Park was minder feestelijk voor fietsers


Audio Reportage


Brugge, zondag 1/7/2007. Gisterenmiddag was het weer Feest in 't Park: duizenden Bruggelingen van alle rassen en horizonten ontmoetten elkaar in de gekende gemoedelijk sfeer: workshops zoals Afrikaans muurschilderen, salsa, merengue en cumbia, rondsnuisteren op een bijzonder zuiderse markt, infostanden over de milleniumdoelstellingen en Noord-Zuidinitiatieven waren samen met de heerlijkste gerechten uit de hele wereld en exotische souvenirs en spulletjes weer de aantrekkingspool van een inmiddels traditie in de Brugse evenementenkalender. Nieuw was de aanwezigheid van een groepje 'couchsurfers' en omdat het feest dit jaar viel op de Congolese nationale feestdag, was er een workshop Congolees koken, zang en spel, Congolese dans en Congolese kapsels…

Weergoden

Ook de weergoden speelde geruime tijd mee met de organisatoren, tot rond 10 uur de dreigende wolken toch net wat te zwaar begonnen te wegen, maar ook dan bleef een groot deel van het publiek, dat zich de hele dag reeds op het ergste had voorbereid, hangen om ook nog de laatste concerten mee te pikken. De sfeer was dan al dermate gezet, dat wat regen niet meer mocht deren.

Minder feestelijk

Toch had de organisatie ook dit jaar wat mindere kantjes: Agnes Versluys van Veel-O-Vriendelijk ergerde zich, met vele andere bezoekers ongetwijfeld, aan de gebrekkige en eigenlijk ontbrekende fietsstallingen. Ook moesten dames betalen voor het gebruik van het openbaar toilet, waar bovendien een ferm geurtje aanhing, terwijl de mannelijke bezoekers gratis hun plasje konden doen op het festival. Een dergelijke discriminatie op een feest georganiseerd door de Brugse Diversiteitdienst noemt het sp.a raadslid ongepast. Ze heeft dan ook enkele vragen daarover gesteld aan het stadsbestuur.

(FN-Eigen Berichtgeving)

Meer over Concert    Politiek    sp.a    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag