Nieuws uit de Brugse regio

Godelievewijk wil bijsturing Zone 30 en inspraak


Audio Reportage


Brugge, zaterdag 30/6/2007. Deze morgen werd in de de volledige Godelievewijk in Sint-Michiels actie gevoerd tegen de door de gemeenteraad goeggekeurde plannen om daar een zone 30-regeling in te voeren, gepaard gaande met een uitgebreide reeks snelheidsremmende maatregelen. De actie aan het kruispunt van de Sint-Michielslaan met 't Kloosterhof werd door enkele tientallen buurtbewoners bijgewoond.

SAK Sint-Michiels betreurt "dat hierbij geen inspraak van de bewoners wordt voorzien. Bovendien zijn een aantal van de voorgestelde maatregelen voor verbetering vatbaar," zegt zegt Guido Beuckels voorzitter Studie en actiekomitee in St-Michiels, ondermeer verwijzend naar 7 verkeersdrempels, die voor heel wat geluidsoverlast zullen zorgen en door betere maatregelen zouden kunnen vervangen worden.

Eerst evalueren

"Binnenkort is er ook de evaluatie van de invoering van zone-30 in in de binnenstad en andere randwijken in het kader van het mobiliteitsplan. Zouden ze met de aanpak van onze wijk niet beter wachten op de resultaten van die evaluatie? Misschien steken ze daar nog wat van op?", zegt Beuckels met enigszins verbitterde stem.

Voorgeschiedenis

De aanpak van de wijk kwam vorig jaar in een versnelling, mede door de campagne "10 om te bezien" van actiegroep Veel-O-Vriendelijk, en burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) was dinsdag nog vol lof over de plannen.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=21647
Meer over Politiek    CD&V    Patrick Moenaert    Sint-Michiels    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag