Economie

Toeristisch plan voor de Vlaamse Kunststeden voorgelegd


Audio Reportage


Nationaal, vrijdag 29/6/2007. Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois legde vandaag het kunststedenactieplan aan de Vlaamse Regering. Het plan moet de Vlaamse kunststeden beter en meer gecoördineerd promoten in het buitenland en de kwaliteit van het product "kunststad" nog verbeteren. Het plan voor de Vlaamse kunststeden is van toepassing op Antwerpen, Brugge, Gent, Leuven, Mechelen en Brussel.

800.000 euro

Zes speerpunten bepalen de focus van de acties. Voor de uitvoering van het plan trekt minister Bourgeois dit jaar 600.000 euro uit en volgend jaar 800.000 euro. De kunststeden engageren zich organisatorisch en financieel.

De focus van die acties ligt op zes strategische speerpunten. Innovatief cultuurtoerisme moet de concurrentiepositie versterken. Bereikbaar Vlaanderen wil de communicatie verbeteren. Congresregio Vlaanderen moet Vlaanderen als één congresregio in de markt plaatsen. Iedereen ambassadeur wil bekomen dat elke menselijke schakel in de toeristische ketting die een kunststad vormt, als essentieel voor de toeristische ervaring versterken. Iedereen moet zijn onthalende rol dus op een kwaliteitsvolle manier kunnen vervullen, van taxichauffeur tot treinconducteur, van ober tot museumsuppoost. Slagvaardig beleid wil het draagvlak voor toeristische ontwikkeling vergroten. Lerende kunststad gaat er vanui dat de Vlaamse kunststeden op verschillende punten van elkaar kunnen leren en kennis en ervaring uitwisselen.

Steden betalen mee

Naast 800.000 euro van Vlaanderen zullen de kunststeden waaronder Brugge moeten financieel bijdragen als rechtstreekse partner voor de uitvoering van het plan. Daarnaast wordt gerekend op financiering vanuit de Europese steunfondsen.

De K.U.Leuven krijgt de opdracht om de uitvoering en de opvolging van het plan te begeleiden.

(FN-Meegedeeld-Vlareg)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag