Nieuws uit de Brugse regio

Nieuw hoofdpolitiekantoor op 5 meter van het Entrepot


Audio Reportage


Brugge, woensdag 27/6/2007. Het nieuwe Brugse hoofdkantoor voor de politie komt op 5 meter van het Regionaal Jongerencentrum "Het Entrepot" in de Brugse achterhaven. Dat is gisteren gebleken tijdens de gemeenteraadszitting, waar de aanzet werd gegeven voor een internationale architectuurwedstrijd voor de bouw. De organisatie van de wedstrijd met de prijzen zal een 700.000 euro kosten, het kantoor in zijn geheel een kleine 18 miljoen euro.

Energievriendelijk

Voor het eerst heeft de stad in de richtlijnen voor de wedstrijd laten opnemen, dat het gebouw zeer energiezuinig moet worden. Het wordt net geen passief huis, en geeft dus duidelijk aan dat de stad het goed meent met het milieu, zei raadslid Rita Brauwers (Groen!) die hiermee het stadsbestuur uitdrukkelijk feliciteerde.

Op 5 meter

Over de locatie waren in de hele raad de meningen minder positief: op 5 meter van Het Entrepot, "lijkt er een beetje op alsof papa aan zijn zoon zeg: ga er maar eens voor, maar dat hij tijdens zijn avondje uit hem steevast volgt vanuit een hoek in het café". Jürgen Vanpraet (sp.a) houdt er dan ook terdege rekening mee, dat de beslissing betekent dat het Jongerencentrum zijn functie weer zal verliezen, omdat jongeren er geen zin in hebben om zich vlak onder het oog van de politie te gaan uitleven. Diezelfde mening was zowat de halve raad min of meer toegedaan, maar de wedstrijd en het gebouw zullen er komen, maar schepen Boydens zou "nagaan, of er in de richtlijnen voor de deelnemende architecten kan opgenomen worden, dat ze rekening moeten houden met het feit dat er een jongerencentrum net naast de deur zit, en dat bijvoorbeeld rechtstreekse inkijk misschien niet wenselijk zou zijn"...

Tijdens de raad werd trouwens ook het voorstel geopperd om de jongeren na de bouw onder te brengen in het huidige politiekantoor in de Hauwerstraat.

(FN-Op locatie)
Meer over Jongeren    Milieu    Politiek    Groen    sp.a    Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag