Nieuws uit de Brugse regio

Diversiteitsdienst uit startblokken met beleidsplan


Audio Reportage


Brugge, dinsdag 26/6/2007. De Brugse gemeenteraad heeft het beleidsplan van de nieuwe Brugse diversiteitsdienst goedgekeurd. De dienst zal informatie te geven en maatregelen nemen, die gelijke kansen stimuleren en het samenleven in diversiteit ten goede komen. Ongeacht gender, socio-economische achtergrond, leeftijd, seksuele voorkeur en etnisch-culturele afkomst, moeten alle Bruggelingen op gelijke kansen kunnen rekenen. Een diversiteitsbeleid wil open staan voor iedereen, constructief omgaan met verschillen en vertrekken van de competenties en potentiŽle kansen van alle personen.

Kritiek

Tijdens de Brugse gemeenteraad van vanavond had raadslid Yves Buysse (VB) nogal wat kritiek op het beleidsplan van de nieuwe Brugse diversiteitsdienst. Vooral daar waar diversiteit zou kunnen leiden tot aanbevelingen inzake tewerkstellingsmogelijkheid bij stadsdiensten, was het stadsbestuur volgens Buysse het doel voorbij geschoten...

Overigens voelde schepen Lieve Mus, bevoegd voor het diversiteitsbeleid van de stad, zich niet aangesproken door de kritiek van Buysse, die "uiteraard verwacht was.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Tewerkstelling    Politiek    Vlaams Belang    Lieve Mus    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag