Nieuws uit de Brugse regio

Maar de helft van de rechthebbenden krijgt sociale woning


Audio Reportage


Nationaal, maandag 25/6/2007. In Vlaanderen hebben 317.500 gezinnen recht op een sociale woning, maar ruim de helft daarvan krijgen er geen. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerde studie van het Steunpunt Ruimte en Wonen.

Brugse situatie: slecht

Ook in Brugge zijn de wachtlijsten voor sociale woningen lang. Brugge scoort als centrumstad met maar 6.57% sociale woningen ronduit slecht en voor steeds meer gezinnen wordt het daarom zo goed als onmogelijk is, om een eigen woning te verwerven. Op de privé-markt stelt zich in Brugge een kwaliteits- en prijsprobleem, zeker voor gezinnen met een lager inkomen. Het aantal sociale huurwoningen absoluut ontoereikend is om deze noden op te vangen.

Schepen Mercedes Van Volcem (Open-VLD) kondigde onlangs nog aan, haar partijgenoot Marino Keulen, Vlaams minister van Wonen, naar Brugge uit te nodigen, om de problematiek Brugse woonproblematiek samen met de sociale bouwmaatschappijen te bespreken.

Van Volcem wil meer betaalbare woningen realiseren in Brugge, door bouwmaatschappijen, zonder ze verplichtingen op te leggen, te activeren tot de realisatie van een sociale mix. Van Volcem zegt dat dossiers van sociale bouwmaatschappijen en andere maatschappijen die een goeie sociale mix beogen, wat haar betreft snel zullen verlopen.

Volgens sp.a gemeenteraadslid Jürgen Vanpraet, blijven bestaande dossiers van sociale bouwmaatschappijen ook jaren in Brusselse lades liggen. Zo zou de Interbrugse Maatschappij voor Huisvesting voor tal van dossier centen hebben, maar blijft de papierwinkel achter, waardoor de projecten niet worden uitgevoerd.

(FN-eigen berichtgeving)
Meer over Politiek    sp.a    Mercedes Van Volcem    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag