Nieuws uit de Brugse regio

7 juli wordt recorddag voor Brugse Burgerlijke Stand


Audio Reportage


Brugge, zondag 24/6/2007. 7 juli wordt een recorddag voor de dienst Burgerlijke Stand van Brugge. 28 koppels hebben het namelijk in hun hoofd gehaald, om 07/07/07 als datum in hun trouwboekje te krijgen. Brugge is daarmee Vlaams koploper.

7 over 7 kon niet

En koppel ging zelfs zo ver, te vragen om het om 7 uur 7 kon, maar zo bont wil het stadsbestuur het niet maken maar om de 28 huwelijken in de gotische zaal nog voor de middag rond te krijgen, moeten de eerste trouwers wel al om 08.00 uur in het stadhuis zijn. En dat is toch veel vroeger dan de normale 10.00 uur.

"Eigenlijk waren er zelfs dertig aanvragen," zegt schepen voor Burgerlijke Stad Bernard Decuyper, "maar twee koppels hebben zich inmiddels bedacht... Vroeger, toen er meer gehuwd werd dan tegenwoordig, hebben we nog dagen gehad met nog meer huwelijken, maar ik heb dat uiteraard nooit meegemaakt als schepen. Ik ga er ook geen seriewerk van maken. Elk koppel wordt met een persoonlijk tintje benaderd. dank zij mijn zeer goed werkende dienst Burgelijke Stand wordt alles goed voorbereid en ik ga er van uit dat alles vlekkeloos zal verlopen en dat tegen n uur de huwelijken afgerond zullen zijn."

(FN-Eigen Berichtgeving)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag