Nieuws uit de Brugse regio

BRON: DIV Oostende overtreedt taalwetten


Audio Reportage

BRON: DIV Oostende overtreedt taalwetten
Brugge, dinsdag 19/6/2007. De Brugse Onafhankelijken (BRON) protesteren met klem tegen een "flagrante overtreding van de taalwet door de Dienst Inschrijving Voertuigen (DIV).

Een inwoner van Brugge (zie adres) kreeg bij het indienen van zijn/haar nummerplaat het bericht dat de plaat uit het register werd verwijderd. Eťntalig in het Frans.

"Een belediging die kan tellen," zegt Lucien Decoorne. "Een gebrek aan respect en een misprijzen van de bestaande taalwetten. Brugge behoort tot een homogeen Nederlands taalgebied, wat wil zeggen dat alle boodschappen en briefwisseling tussen overheid en burger in het Nederlands dient te gebeuren, of in de drie officiŽle landstalen. Wij zijn van plan klacht in te dienen bij de Commissie voor Taaltoezicht. Moest het omgekeerd zijn: Nederlandstalige papieren in WalloniŽ, de wereld staat op zijn kop."

Brugse glasbakken

"Het is een vergelijkbare kwestie met de glasbakken van de stad Brugge. De nieuwe tweetalige glasbakken mogen in Vlaanderen immers wettelijk niet, misschien wel in het toeristisch centrum, maar dan drietalig, maar in Koolkerke bijvoorbeeld is dit absurd. In het verleden werd de stad nochtans al verschillende keren veroordeeld wegens het overtreden van de taalwet. Ik ben in het verleden 4 of 5 keer over dergelijke overtredigen tussen gekomen en telkens werd de stad op de vingers getikt, maar dat deert hen klaarblijkelijk niet," klaagt Decoorne.

(FN-Meegedeeld-BRON)
Meer over Koolkerke    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag