Economie

2006 was recordjaar voor toerisme


Audio Reportage


Brugge, maandag 18/6/2007. Het toerisme in Vlaanderen heeft vorig jaar alle records gebroken. Dat heeft Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA) in Brugge bekend gemaakt. Ook in Brugge nam het aantal overnachtingen sterk toe.

Volgens Toerisme Vlaanderen waren 4,6 miljoen toeristen goed voor 8,6 miljoen overnachtingen in de kunststeden Brussel, Antwerpen, Brugge, Gent, Leuven of Mechelen. Het aantal aankomsten steeg met 4,8 procent. Het aantal overnachtingen met 3,9 procent tot 22,5 miljoen.

Volgens berekeningen van Toerisme Vlanderen is die stijging goed voor een omzetstijging mer ruim 90 miljoen euro, waardoor het toerisme in Vlaanderen 2,66 miljard euro opleverde. Ook de tewerkstelling nam toe naar meer dan 110.000 voltijdse twerkstellingseenheden.

Alles kan beter

Maar alles kan uiteraard beter. Voor Brugge ziet Minister Bourgeois als één van de belangrijke uitdagingen om het toerisme nog verder te doen groeien, een betere ontsluiting via het spoor. Een goede spoorverbindig met Rijsel én met Zaventem moeten Brugge wat hem betreft extra vleugels geven...

(FN-Meegedeeld-GB)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Tewerkstelling    Politiek    N-VA    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag