Nieuws uit de Brugse regio

Ook sp.a-spirit tegen avondklok voor spelende kinderen


Audio Reportage


Brugge, donderdag 14/6/2007. Verschillende media berichten vandaag over de eventuele plannen om op het speelplein in Fort Zevenbergen op Sint-Andries een avondklok voor spelende kinderen, specifiek voetballende kinderen, in te voeren.

Pascal Ennaert, gemeenteraadslid voor sp.a-spirit laat weten dat zoŽn avondklok voor zijn fractie niet aan de orde is en er geen steun voor zoŽn initiatief kan geleverd worden. "Avondklokken zijn instrumenten in tijden van oorlog of bij algemene noodtoestand, het zijn geen instrumenten die ten aanzien van spelende kinderen of jongeren kunnen worden ingezet," stelt Ennaert. "Zeker met de vakantieperiode in zicht is er niks mis mee dat kinderen op een hete zomerse dag van de avondkoelte gebruik maken om nog wat buiten te spelen. Wij vertrouwen op de pedagogische verantwoordelijkheid van de ouders die zelf best wel weten dat respect dient opgebracht voor de nachtrust van de buurtbewoners en er aldus voor kunnen zorgen dat de nachtrust niet wordt gestoord."

Hekkens

"Onlangs keurde de gemeenteraad nog het plaatsen van hekkens over de volledige lengte van het speelplein toe om de mogelijke stoffelijke schade aan autoŽs tot een minimum te beperken. En dit om aan de gemoedsrust van de klagende buurtbewoners tegemoet te komen. Verder wil onze fractie niet gaan: het plaatsen van de hekkens was al een uitzonderingsmaatregel die we liefst niet veralgemeend zien."

Werfplein als voorbeeld

"Voorbeelden in andere wijken geven aan dat ook zonder avondklok en hoge hekkens het samenleven van kinderen en volwassenen in harmonie kan verlopen," zegt Ennaert verwijzend naar het Werfplein in het Stubbekwartier. "Laat ons aan het Werfplein een voorbeeld nemen. Met een beetje tolerantie ben je altijd op vakantie." zo besluit gemeenteraadslid Pascal Ennaert.

(FN-Meegedeeld-PE)
Meer over Politiek    sp.a    Pascal Ennaert    Sint-Andries    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag