Nieuws uit de Brugse regio

Naar afschaffing van bewonerskaart?


Audio Reportage


Brugge, woensdag 13/6/2007. In de komende weken zal een studiebureau worden aangesteld om de mogelijkheden voor een nieuw betalingssyteem voor het parkeren in Brugge te onderzoeken. Brugge wil de nieuwste technieken op het vlak van parkeren en parkeercontrole waaronder GSM-parkeren en kentekencontrole controleren op de haalbaarheid, zo blijkt uit een antwoord van burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) op een schriftelijke vraag van zijn partijgenoot, gemeenteraadslid Jos Demarest .

Het schepencollege zal na tussenrapportage over de marktverkenning beslissen over welke van de nieuwste technieken in het bestek moeten komen, maar de burgemeester is in elk geval open voor alle mogelijkheden.

Bewonerskaart

Demarest had, met Kortrijk als voorbeeld, voorgesteld ook de bewonerskaart te vervangen door een bewonersvergunning die elektronisch wordt bijgehouden. Die kan immers nooit verkeerd of onduidelijk zijn. In Brugge wordt immers regelmatig geklaagd, zegt Demarest, over al of niet correct verbaliseren van buurtbewoners. Dit zou met het systeem van elektronische bewonerskaart kunnen verholpen worden.

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer over Politiek    CD&V    Patrick Moenaert    Jos Demarest    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag