Economie

Lampenmuseum nadert de afwerking


Audio Reportage


Brugge, maandag 11/6/2007. Het Lampenmuseum, Lumina domestica, dat naast Choco-Story over een paar weken zijn deuren zal openen, nadert zijn afwerking. Het museum zal, aan de hand van de privé lampencollectie van Eddy Van Belle, de evolutie tonen van de fakkel en de vetlamp tot aan de gloeilamp en de led.

Later dan verwacht

De voorbereidingen voor de opening van Lumina Domestica duurden veel langer dan gepland, zegt Van Belle. Zo moest het herenhuis in de Sint-Jansstraat 9 helemaal worden aangepast. Maar ook het eigenlijke overbrengen van de fenomenale collectie met 6.000 antieke lampen en verlichtingstoestellen heeft veel meer voeten in de aarde had dan verwacht. Ze moesten één voor één vakkundig worden, ingepakt en verstuurd van op verschillende locaties, waar Van Belle delen van zijn collectie had.

Bezoekersaantal onbelangrijk

Het museum moet kinderen, ouders, scholen en wetenschappers kunnen bpoeien, hoopt Van Belle, die niet op hoge bezoekerscijfers aast: "Het belangrijkste doel van het museum is mijn collectie, die als een zeer uit de hand gelopen hobby is gestart, bijeen te houden," zegt Van Belle, die met zijn museum Choco-Story heel wat bezoekers over de vloer krijgt. Ook zijn nieuwe project, een frietmuseum in de Saaihalle, dat in 2008 open zal gaan, zal wellicht veel meer bezoekers binnen halen.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag