Nieuws uit de Brugse regio

Ter Groene Poorte maakte origineelste chocoladekunstwerk


Audio Reportage

Ter Groene Poorte maakte origineelste chocoladekunstwerk
Brugge, donderdag 7/6/2007. Deze middag heeft Eddy Van Belle, de man achter het Brugse Chocolademuseum en het festival Choco Laté de prijzen uitgereikt voor de origineelste chocoladeontwerpen van de Brugse bakkerijscholen.

Publieksprijzen

Ter Groene Poorte organiseerde in samenwerking met Syntra West de wedstrijd. Leerlingen en cursisten van beide instituten presenteerden eigen gecreëerde chocoladestukken, dit naar aanleiding van hun eindejaarswerk. Aan de talrijke bezoekers werd gevraagd wie "het origineelste stuk van Choco-laté 2007" maakte. Die publiekprijs ging naar 4 zesdejaars studenten van Ter Groene Poorte. Lynn Lozie, Jonas Masscheleyn, Vincent Mortreu en Stein Nayaert (vlnr op de foto) ontwiepen, samen met hun coach Pol Deschepper in de Bakkerijschool Ter Groene Poorte het winnende ontwerp "Fahion: het ei, kleurrijk, elegant, adembenemend."

Zelf hadden ze de prijs allerminst verwacht. De concurrentie was immers bijzonder sterk.

Volgend jaar in november

Eddy Van Belle maakte meteen ook bekend dat de derde editie van Choco-laté volgend jaar in de maand november zal worden gehouden: dan is het kouder en brengt het evenement beweging in Brugge op een minder druk toeristisch moment...

(FN-Op Locatie)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag