Nieuws uit de Brugse regio

Ongerustheid over boringen rond Lappersfortbos


Audio Reportage


Brugge, donderdag 7/6/2007. Bij het Groene Gordel Front (GGF) uit Brugge is de ongerustheid over de toekomst van het Lappersfortbos en de aanpalende Vaartdijkstraat sterk toegenomen, nu daar proefboringen zijn gestart door een studiebureau uit Knokke-Heist.

Luc Vanneste van het GGF betreurt hierbij vooral, dat ook nu weer een volgende fase in het opbod rond het bos start, zonder het minste overleg met de buren en de milieubeweging. Daarom heeft het GGF overleg gevraagd met schepen Mercedes Van Volcem (Open-VLD), verantwoordelijk voor Ruimtelijke Ordening.

Stilte voor de storm?

"Wij vrezen dat het best mogelijk zal zijn dat tijdens de komende vakantie eerst het BPA Ten Briele gekapt zal worden, daarna pas zal de weg worden aangelegd en dat gaat met aanbestedingen en kan nog een tijd duren. Maar wij weten niet of daarover een hoorzitting zal komen, ook WVI zwijgt in alle talen. Kabinetschef Delanote zegt dat de burgemeester onze standpunten kent, en dus geen nood heeft aan een gesprek met ons, maar dat zegt men ondertussen al vier jaar… In zoŽn belangrijk symbolisch dossier kan het niet dat de buurt en de milieubeweging van toeten nog blazen weet,' besluit Vanneste.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Ruimtelijke Ordening    Milieu    Actie    Politiek    Mercedes Van Volcem    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag