Nieuws uit de Brugse regio

Technisch Instituut Heilige Familie weer in bloemencorso


Audio Reportage

Technisch Instituut Heilige Familie weer in bloemencorso
Brugge, maandag 4/6/2007. De leerlingen van het 7e specialisatiejaar BSO Decor- en standenbouw van het Technisch Instituut Heilige Familie in Brugge hebben voor de vierde keer een corsowagen gebouwd voor de bloemencorso, die eind augustus doorgaat in Blankenberge.

Het thema van de stoet is dit jaar maskers, en de school koos, in overleg met stoetenbouwer voor maskers uit Thailand. Die vallen terug op een lange traditie en worden daar regelmatig gebruikt bij festiviteiten. Bij de voorstelling van die maskers valt men in Thailand vaak terug op dieren en mythische figuren zoals de olifant en de draak. Ook de tempel en de lotusbloem werden toegevoegd om eenheid en sfeer te creëren. Volgens leerkracht Frank Bonte zijn de leerlingen, die er in een soort stageopdracht aan mee werkten, daar bijzonder goed in geslaagd.

Alle vormen werden in isomo, hout of ijzer uitgewerkt in één projectweek. De leerlingen leerden veel bij en hadden vooral ook veel plezier in het maken. Katrien Van Houte vond maar één minpuntje: ze was liever naar Thailand gegaan om daar terplekke meer inspiratie op te doen voor de wagen.

(FN-Op Locatie)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag