Nieuws uit de Brugse regio

Uitzetting uit woning leidt tot wanhoop in Sint-Andries


Audio Reportage

Uitzetting uit woning leidt tot wanhoop in Sint-Andries
Brugge, zondag 3/6/2007. Deze middag voerden buren en lotgenoten uit zowat de hele provincie actie in de Meiboomlaan in Sint Andries, waar Linda Tas uit haar woning wordt gezet, omdat de eigenaar de woning gaat renoveren.

De vrouw, die met enkele honderen euro┤s van het ziekenfonds moet rondkomen, krijgt geen sociale woning, het OCMW komt niet tussen. Ze kan wel naar een crisiswoning voor 23 euro per dag, maar die centen heeft ze niet.

Waarheen?

"Ik ben bang van mezelf ook een beetje, hoe ik ga reageren. Verder zoeken ja, in een Jeugdgerberg logeren, bij mijn zus een paar dagen, maar die woont ook klein dus dat gaat niet. Ik heb dan ook gedacht, want de elektriciteit is hier slecht, zou ik niet maken dat hier brand heb? Maar ik heb hier een buurman boven mij wonen en naar hem toe kan ik dat niet maken," zegt Linda, die net met de laatste eurocenten op de budgetmeter heeft gestofzuigd. En dan was het opů

Armoede en wanhoop

"Armoede is mijn leven. Ik ken ook niet meer," licht ze toe. "Ik zie hier in de buurt dat het proper is. Dat wil ik ook, maar ik heb dan gezegd, ik wil dat niet. Mijn kinderen in de schulden steken. Ik kan dan even goed,... mijn leven laten glijden. Had mijn ma nog geleefd, dan zou ik dat nooit hebben gedaan, want ik wil haar dat verdriet besparen, maar zij is twee jaar geleden overleden."

(FN-Op Locatie)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag