Nieuws uit de Brugse regio

Wielerpiste Patrick Sercu geopend


Audio Reportage


Brugge, zaterdag 2/6/2007. Deze morgen wordt in het BLOSO-domein Julien Saelens in Brugge de openlucht wielerbaan "Patrick Sercu" geopend. Met 333,33 meter lang en 7 meter breed moet de nieuwe wielerpiste een stimulans zijn voor jonge wielrenners, om de pistetechnieken weer te gaan herontdekken.

De West-Vlaamse wielercoach van de Wielerbond Freddy De Roo start vanaf deze week al met wekelijkse trainingen voor nieuwelingen en aspiranten op dinsdagavonden. Hij hoopt ook dat de Brugse en Oostendse wielerpistes nauw kunnen samenwerken.

De nieuwe wielerpiste "Patrick Sercu" wordt in nauwe samenwerking tussen de Stad, het Bloso en de Wielerbond Vlaanderen gepromoot.

Verdere plannen

De stad gaat overigens nog verder om samen met Bloso sportinfrastructuur op te richten op 50/50 basis. "Er komt een gymnastiekzaak, een polyvalente sportzaal, zodanig dat de campus op Assebroek een échte sportcampus wordt," zegt burgemeester Patrick Moenaert.

Geschiedenis

Brugge had in het verleden al twee wielerpistes. Op de Veemarkt in de wijk Vogelenzang, waar nu nog steeds de Velodroomstraat bestaan, was er van 1909 tot 1912 een piste van 350 meter lang. Die wielerbaan werd ingehuldigd op 11 april 1909 door organisator was Henri Fourrier. In 1930 kwam er een andere baan aan de Torhoutse Steenweg in Sint-Michiels. Daarop werd tot 1955gefietst. het was een 200 meter lange houten baan vlakbij de oude velodroom. ze werd aanvankelijk uitgebaat door Camiel Van de Casteele, later door Raymond Defruyt.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Politiek    Patrick Moenaert    Sint-Michiels    Assebroek    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag