Economie

Poortstraten moeten opgewaardeerd worden


Audio Reportage


Brugge, donderdag 31/5/2007. Brugs gemeenteraadslid Ann Minne-Soete (N-VA) hoopt, dat het stadsbestuur, naast het betalen van de 71 euro opstartkosten voor nieuwe ondernemingen in de stad, ook wat gaat doen om de kwaliteit van handelszaken in de poortstraten van Brugge te verbeteren.

Te veel nachtwinkels

Ze vreest dat met de gratis opstart zich nog meer nachtwinkels en andere laag-kwalitatieve ondernemingen zich in de stad zullen komen vestigen. "Als je de Kruispoort als voorbeeld neemt: tussen de poort en het centrum zijn er nu al 6 nachtwinkels. Ik vind dat toch wel van het goede teveel," zegt het gemeenteraadslid, die daar zelf een bekende muziekzaak uitbaat. "We moeten er in Brugge oog voor hebben om de kleinere straten op te waarderen, ... misschien door heraanleg ook van deze straten..."

De Brugse gemeenteraad besliste deze week om startende ondernemers de 71 euro administratieve opstartkosten van hun onderneming te betalen. Vroeger werd de opstartkost gedragen door middel van gratis opstartcheques, die reeds geruime tijd geleden weer werden opgedoekt, waardoor de starter opnieuw zelf de 71 euro diende te betalen.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Politiek    N-VA    Ann Soete    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag