Nieuws uit de Brugse regio

Luc Goutry: meer centen nodig voor palliatieve zorgen


Audio Reportage


Nationaal, woensdag 30/5/2007. CD&V parlementslid Luc Goutry is verheugd dat er eindelijk gesproken wordt over de nood aan middelen voor de palliatieve zorgen. De inhoud van een tekst waarrond een aantal bekende Vlamingen zich scharen, handelt voor méér dan drievierde over de vraag om méér middelen en mensen voor palliatieve zorgen.

Technologie versus menselijkheid

"De huidige moderne geneeskunde drijft op technologische ontwikkelingen die handenvol geld kosten. Daarvoor worden budgetten weggezogen uit de ziekteverzekering, die véél beter kunnen aangewend worden voor een goede stervensbegeleiding en palliatieve zorgen," vindt Goutry, die vragende partij is voor een menselijker geneeskunde. "CD&V vraagt al langer om een budgetverhoging met 20 miljoen euro en het is een goede zaak dat nu ook professor Distelmans onze vraag onderschrijft."

Geen link met euthanasie?

"Palliatieve zorgen en euthanasie worden te dikwijls in één adem genoemd. Nochtans is er een groot verschil. Euthanasie gaat over enkele honderden gevallen per jaar, terwijl jaarlijks tienduizenden mensen beroep doen op palliatieve zorgen. De vraag om extra centen is dan ook meer dan terecht," zegt Goutry.

(FN-Meegedeeld-CD&V)
Meer over Politiek    CD&V    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag