Nieuws uit de Brugse regio

Tot 44 procent loonsverhogingen voor kabinetspersoneel goedgekeurd


Audio Reportage


Brugge, dinsdag 29/5/2007. De loonsverhoging voor het kabinetspersoneel van de burgemeester en de schepenen van de stad kwam vanavond uitgebreid aan bod in de gemeenteraad. De loonsverhoging werd meerderheid tegen oppositie goedgekeurd, met de opvallende dissidente houding van de voormalige schepen voor personeelszaken Charlotte Storme (sp.a), die met de oppositie tegen de verhoging stemde. Maar zelfs zij kon partijgenote en schepen Annick Lambrecht niet van mening doen veranderen, over een dossier dat door Steven Lepoutre (Groen!) als sterk demotiverend voor de rest van het stadspersoneel werd afgeschilderd.

Juridisch staartje?

Misschien krijgt de stemming van vanavond ook nog een juridisch staartje. Volgens raadslid Brauwers (Groen!) moest er op vraag van de oppositie wl hoofdelijk worden gestemd, en niet per fractie, zoals de burgemeester het uiteindelijk forceerde, zich baserend op het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad. Volgens Brauwers is dat oude huishoudelijk reglement immers in strijd met de nieuwe gemeentewet, en zou na klacht bij de gouverneur de loonsverhoging wel eens ongeldig kunnen verklaard worden.

Petitie

Ruim 200 personeelsleden van de stad hebben trouwens al een petitie ondertekend tegen de loonsverhoging van het kabinetspersoneel. Volgens de vakbonden en de personeelsleden werkt de loonsverhoging van in sommige gevallen 44% demotiverend voor het andere personeel.

(FN-Op Locatie)
Meer over Tewerkstelling    Politiek    Groen    sp.a    Charlotte Storme    Annick Lambrecht    Vakbonden    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag