Economie

Onderneming opstarten in Brugge voortaan gratis


Audio Reportage


Brugge, dinsdag 29/5/2007. Vandaag onthulde Schepen Boudewijn Laloo (CD&V) zijn plannen om startende ondernemers een duwtje in de rug te geven bij de opstart van hun onderneming. Voor startende ondernemers is de opstartkost eigenlijk slechts een kleine drempel, maar als symbool kan het plan alvast tellen.

UNIZO reageert

Nele Despiegelaere van UNIZO Noord – West – Vlaanderen is tevreden dat Stad Brugge met deze maatregel één van de drempels voor het starten van een eigen zaak weg werkt. UNIZO Noord – West – Vlaanderen is immers vanaf het begin betrokken met haar eigen ondernemingsloket KMO Direct bij het realiseren van dit project.

Voor startende ondernemers is de opstartkost een kleine drempel en uit een recente bevraging bij startende ondernemers blijken de onzekere te toekomst en het sociaal statuut als ondernemer veel mleer te wegen, net als het vinden van startkapitaal en waarborgen die gevraagd worden door de bank. UNIZO Noord – West – Vlaanderen rekent er dan ook op, dat de overheden ook deze drempels zullen aanpakken.

Opstartkost

Vroeger werd de opstartkost gedragen door middel van de gratis opstartcheques. Deze werden geruime tijd geleden opgedoekt waardoor de starter opnieuw zelf de 71 euro diende te betalen. Met dit nieuwe initiatief van Stad Brugge valt terug de wettelijke opstartkost voor de startende ondernemer weg.

(FN-Meegedeeld-UNIZO)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Politiek    CD&V    Boudewijn Laloo    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag