Cultuur en evenementen

Arne Deforce kwam, zat en streek


Audio Reportage


Brugge, donderdag 24/5/2007. Dat moderne muziek moeilijk, niet toegankelijk, niet melodieus, en 'kakafonie' zou zijn, streek Arne Deforce donderdagavond in het Concertgebouw van tafel.

De avond begon met een boeiende inleiding door Christian de Lannoy. Niet alleen geluidsfragmenten van Cd's kwamen er aan te pas, maar boeddhistische klankschalen en een gedreven betoog. Na een uitgelopen inleiding kon iedereen kijken, luisteren en ervaren hoe de wereld van destijds cult-figuur Scelsi was, in de Duitse film 'Casa Scelsi, oder die Innenansichten des Klangs' uit 1994. Christian de Lannoy licht toe.

Na de pauze kwam het 'moment suprême'. Iedereen mocht in het pikdonker op de scène zitten waar Arne Deforce onder sfeervolle verlichting het beste van zichzelf onder de aanwezigen verstrooide. In groep luisteren brengt net dat ietsje meer. Bij momenten kon je muizen horen lopen, het traditionele gekuch bleef achterwege en na de 'Trilogi, I tre stadi dell'uomo' barstte het gedisciplineerde publiek uit in een welverdiend applaus. Vlaanderen en Brugge mogen fier zijn op dé ambassadeur van hedendaagse muziek. Zijn moeder, zelf pianiste, was in elk geval in de wolken.

(Patrick Pieters-Op Locatie)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag