Economie

Zeeleeuwentheater geopend in Boudewijn Seapark


Audio Reportage


Brugge, dinsdag 22/5/2007. In het Boudewijn Seapark in Sint-Michiels is deze middag het gloednieuwe zeeleeuwentheater officieel geopend. Dat gebeurde, hoe kan het ook anders op enkele dagen voor de verkiezingen, in aanwezigheid van de Vlaams Minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA).

Het zeeleeuwentheater, gelegen aan de boorden van de grote vijver, omvat drie bassins.

De bezoekers zullen de guitige zeeleeuwen in het hoofdbassin de hele dag door kunnen volgen en bewonderen. Dit hoofdbassin, met aanpalend strand, is 25 meter lang zijn, 6 meter breed en haast 3 meter diep. Op parkdagen zullen de publieksvoorstellingen hier plaatsvinden. Er zal plaats zijn voor ongeveer 800 toeschouwers per voorstelling. Een groene grashelling zorgt voor een goede zichtbaarheid voor alle bezoekers. Van daaruit kan het publiek de zeeleeuwen rustig ontdekken en blijven volgen tijdens hun rustperiodes, hun maaltijden, hun spelletjes, hun ruzies en hun liefkozingen.

Daarnaast is er een verzorgings- en trainingsbassin voor de zeeleeuwen. Dit bassin sluit ook direct aan op de overdekte nachtverblijven van de dieren. Er is tenslotte ook gezorgd voor een quarantainebassin waar zieke dieren in alle rust kunnen worden verzorgd en waar moeder en baby net aan de bevalling op krachten kunnen komen.

Het gloednieuw zeeleeuwenverblijf vertegenwoordigt een investering van ruim 500.000 euro.

(FN-Op Locatie)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Politiek    N-VA    Sint-Michiels    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag