Cultuur en evenementen

Arne Deforce: ambassadeur van hedendaagse muziek in het Concertgebouw


Audio Reportage

Arne Deforce: ambassadeur van hedendaagse muziek in het Concertgebouw
Brugge, woensdag 16/5/2007. Op donderdag 24 mei geeft Arne Deforce in het Brugse Concertgebouw een recital met muziek van Scelsi, een Italiaans componist die leefde van 1905 tot 1988. Scelsi was van adel, heel rijk en dat gaf hem de mogelijkheid veel te reizen, waar hij nieuwe ontdekkingen deed die voor zijn muzikale visie belangrijk waren.

'Trilogia, I tre stadi dell'uomo' is het werk dat donderdag in het Rode Gebouw zal opgevoerd worden. Het wordt een voorstelling met beeld en klank. Van dat werk heeft Arne Deforce een CD opgenomen waar hijzelf een heel mooie begeleidende tekst heeft voor geschreven. Een CD die trouwens een hoge notering kreeg bij le Diapason D'Or.

Arne Deforce

Van 2002 tot 2004 was Arne Deforce als "artist in residence" verbonden aan het Concertgebouw. Hij woont in Jabbeke en geeft gedreven les aan het Brugse conservatorium waar hij muziekgeschiedenis en kamermuziek doceert. Hij bereidt een doctoraat voor over de New Complexity aan de universiteit van Leiden en aan het Orpheus-Instituut en sinds november 2005 bekleedt hij de functie van artistiek directeur bij het Centre de Recherches et de Formation Musicales de Wallonie (CRFMW).

(Patrick Pieters-Eigen Berichtgeving)
Meer van evenementen in onze Agenda!

Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag