Nieuws uit de Brugse regio

Leterme: Heilig Bloedprocessie ook Vlaanderen´s mooiste dag


Audio Reportage

Leterme: Heilig Bloedprocessie ook Vlaanderen´s mooiste dag
Brugge, donderdag 17/5/2007. De Heilig Bloedprocessie voor 2007 zit er weer op. Vlaanderen´s mooiste dag ging door onder bijwijlen stralende zon, ondanks de bangelijke weerberichten van de voorbije dagen. Volgens de politie waren er ongeveer 30.000 toeschouwers op de been: 5.000 minder dan vorig jaar, toen het weer stralend was en ook zo aangekondigd werd.

Leterme

Onder de genodigden was ook Vlaams Minister-President Yves Leterme, die de Bloedprocessie inmiddels voor de tweede keer persoonlijk meemaakte: "Eigenlijk ook wel een beetje Vlaanderen´s schoonste dag," zei Leterme, die de organisatoren feliciteerde met "één van de meest aangrijpende processies van Vlaanderen."

Heilig-Bloedprocessie

De Heilig-Bloedprocessie die elk jaar doorgaat op Hemelvaartdag, dit jaar op 17 mei, is een religieuze processie die reeds in een keure van 1291 werd vermeld.

Naar aanleiding van het Heilig Jaar 2000 werd de processie voor het laatst vernieuwd en geactualiseerd. Centraal in de Processie staat de Relikwie van het Heilig Bloed die volgens een oude overlevering meegebracht werd naar Brugge uit het Heilig Land na de tweede kruistocht.

(FN-Op Locatie)
Meer over Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag