Nieuws uit de Brugse regio

Programma Klinkers 2007 af


Audio Reportage

Programma Klinkers 2007 af
Brugge, woensdag 16/5/2007. Het stadsfestival Klinkers kleurt dit jaar tussen 28 juli en 11 augustus voor de dertiende keer fijntjes de skyline van de Brugse binnenstad bij. Twee weken lang zullen verrassende geluiden uit de schatkamers van de mondiale muziekscène de Burg en andere binnen- en buitenkantjes van de stad vullen.

Het wordt weer een kosmopolitische festivalhappening, telkens weer op zoek naar revelaties uit de mondiale muziekscène: van passionele Spaanse flamenco of Cubaanse son over Oost-Europese balkan beats en Argentijnse elektrotango tot funk uit de Big Apple of Belgische én Nederlandse rock.

Gratis

Een groot deel van het programma is gratis, behalve een paar concerten van Klinkers Intiem, die omwille van de beperkte capaciteit én hun intieme karakter betaalconcerten zijn.

Exclusief!

Onder meer BAJOFONDO TANGO CLUB, ELIADES OCHOA, JUAN CARLOS CACERES, MARIA JUNCAL en JUAN PENA DORANTES komen voor een exclusief zomerconcert naar Brugge.

Klinkers Intiem biedt vier unieke en exclusieve zomerconcerten die putten uit erg rijke muzikale tradities. ELIADES OCHOA (1 aug), één van de enige nog levende authentieke leden van Buena Vista Social Club, staat garant voor een avond Cubaanse son met wereldklasse. JUAN CARLOS CACERES (2 aug), zowat het Argentijnse equivalent van Paolo Conté, presenteert op KLINKERS zijn nieuwe cd 'Utopia', een intrigerend werkstuk, doorbloed met tango, milonga, candombe en murga, populaire genres op het kruispunt van de Afro-Europese fusie. Een Belgische première. De twee laatste KLINKERS INTIEM-concerten focussen op de hedendaagse flamenco-scene. De Sevillaanse virtuoze flamencopianist DAVID PENA DORANTES (8 aug)komt samen met z'n kwartet naar KLINKERS voor een ongetwijfeld beklijvend concert op het kruispunt van flamenco en jazz. Een Belgische première. Een dag later is sterdanseres MARIA JUNCAL (9 aug), de absolute sensatie aan het hedendaagse flamencofirmament, te gast met haar programma 'Destemplao'. Opnieuw een Belgische première.

Klinkende Kroegen

Klinkende Kroegen laat het publiek ook deze keer weer concertgewijs kennis maken met een aantal typerende kroegen, die ieder op hun manier, deel uitmaken van het Brugse patrimonium.

(FN-Meegedeeld-Cactus)
Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag