Nieuws uit de Brugse regio

Mannelijke figuranten gezocht voor Gouden Boomstoet


Audio Reportage

Mannelijke figuranten gezocht voor Gouden Boomstoet
Brugge, maandag 14/5/2007. Op zaterdag 25 en zondag 26 augustus 2007 trekt de Praalstoet van de Gouden Boom weer door de straten van Brugge. Deze vijfjaarlijkse praalstoet werd in 1958 gecreŽerd en werd ter gelegenheid van Brugge 2002, Culturele Hoofdstad van Europa grotendeels in een nieuw kleedje gestopt.

2000 figuranten

De Praalstoet van de Gouden Boom is een bijzonder kleurrijk spektakel met zoīn 2.000 figuranten, zes reuzen en twaalf praalwagens als schitterende blikvangers en betoverende pronkstukken. Daarvoor zijn regisseur Tony Willems en algemeen coŲrdinator Etienne Mommerency nog steeds op zoek naar mannelijke figuranten. "Uiteraard is iedereen van harte welkom, maar gezien het om een historische evocatie gaat van feiten waarin mannen een hoofdrol speelden, moeten we inderdaad vooral mannen hebben. Het is moeilijk de veldslag van 1302 uit te beelden met vrouwen," zegt Etienne Mommerency.

U hoeft dit bovendien ook niet gratis te doen! Wie aan de twee uitgangen deelneemt ontvangt een mooie vergoeding van 25 euro. Ook voor mensen met weinig tijd, hoeft dit zeker geen argument te zijn om een rol als figurant te laten liggen. Voor de meeste deelnemers blijft alles beperkt tot ťťn repetitie waar tegelijkertijd ook de kostuums worden gepast. Redenen genoeg dus om deze kans te grijpen!

Wie interesse heeft kan contact opnemen met Etienne Mommerency op etienne.mommerency@telenet.be of bellen 0477/42 39 01 of 050/39 26 28. Doen!

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Contacteren via mail etienne.mommerency@telenet.be
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag