Nieuws uit de Brugse regio

Jong CD&V valt eigen stadsbestuur af over Cactus


Audio Reportage

Jong CD&V valt eigen stadsbestuur af over Cactus
Brugge, zondag 13/5/2007. In een opvallende persverklaring valt Jong CD&V haar "eigen" burgemeester Patrick Moenaert en het Brugse stadsbestuur af, over de overeenkomst tussen stad Brugge en Muziekcentrum Cactus, waardoor "vele Brugse jongerenverenigingen worden gediscrimineerd."

Zoals bekend legt de Vzw Stricto Tempo, een zustervennootschap van Muziekcentrum Cactus andere verenigingen harde financiŽle voorwaarden op wat betreft de verhuur van de Magdalenazaal, waarvan het de uitbater is. Het Brugse Stadsbestuur blijft opvallend stil, ondanks een aanbeveling van de Vaste Nationale Cultuurcommissie voor een herziening van de overeenkomst tussen brouwerij Haacht en vzw Stricto Tempo. Het Brugse Stadsbestuur gaf tot nu toe geen gevolg aan de klacht en de aanbevelingen, waardoor de weg voor een klacht bij de Raad van State open ligt. Jong CD&V vindt dat de stad zo snel mogelijk stappen moet nemen, om dat te voorkomen, zegt Pieter Neels van Jong CD&V.


Voorgeschiedenis

De Stad sloot in december 2003 een convenant af met Muziekcentrum Cactus. Deze krijgt door de overeenkomst het exclusieve recht om de Magdalenazaal tegen een bijzonder gunstig tarief te gebruiken gedurende acht maanden van het jaar, telkens twee weekenden. Buiten deze maanden betaalt Muziekcentrum Cactus een vergoeding zoals alle andere Brugse verenigingen. Volgens de Vaste Nationale Cultuurcommissie is hierbij sprake van discriminatie. Voor de drankbedeling van de Magdalenazaal sloot stad Brugge een overeenkomst met brouwerij Haacht. De uitbating van de zaal werd later ook toegewezen aan de brouwerij na een concessieovereenkomst met vzw Stricto Tempo, een zustervennootschap van Muziekcentrum Cactus. Deze concessie werd toegewezen door een jury van brouwerij Haacht waarin Schepen van Cultuur Yves Roose (SP.A) stad Brugge vertegenwoordigt.

Vzw Stricto Tempo legt klaarblijkelijk zeer moeilijk haalbare financiŽle voorwaarden op aan andere verenigingen dan Muziekcentrum Cactus voor de verhuur van de Magdalenazaal.

De werkgroep "Iedereen gelijk", die dertien verenigingen die zich inzetten voor de jeugd vertegenwoordigt, diende intussen een klacht in tegen het Brugse stadsbestuur.

(FN-Meegedeeld-JongCD&V)
Meer over Politiek    CD&V    sp.a    Patrick Moenaert    Yves Roose    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag