Nieuws uit de Brugse regio

Cursisten Volkssterrenwacht Beisbroek gelauwerd


Audio Reportage

Cursisten Volkssterrenwacht Beisbroek gelauwerd
Brugge, zaterdag 12/5/2007. Vrijdagavond 11 mei 2007 heeft Volkssterrenwacht Beisbroek vzw de getuigschriften uitgereikt aan de trouwe cursisten van het afgelopen werkjaar. Ook deze keer werden verschillende cursisten gelauwerd, voor de Jeugdcursus Sterrenkunde, de Inleidende cursus Sterrenkunde, de Inleidende cursus Ruimtevaart, de Cursus Waarnemen voor beginners, de Cursussen Actuele onderwerpen uit de sterrenkunde en uit de ruimtevaart maar ook de Cursus Sterrenkunde en Kerk.

Oudste wetenschap

Sterrenkunde de ruimtevaart blijven dus boeien. Een van de meest fundamentele doelstellingen van de wetenschap bestaat erin de wereld rondom ons te verklaren en te begrijpen en de sterrenkunde is de wetenschap bij uitstek die deze doelstelling te realiseren. Het is dan ook helemaal niet te verwonderen dat de astronomie één van de oudste wetenschappen is, met grote impact op maatschappelijk gebied.

Volgens ESA astronaut Frank De Winne zijn cursussen zoals deze van de Volkssterrenwacht Beisbroek dan ook "van groot belang voor de wetenschap in het algemeen: de jonge cursisten van vandaag zijn misschien de wetenschappers van morgen. "

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.beisbroek.be
Contacteren via mail secretaris@beisbroek.be
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag