Economie

Entre 45+ van Syntra West zoekt kandidaat ondernemers


Audio Reportage


Brugge, zondag 6/5/2007. Syntra West is op zoek naar werkzoekende 45-plussers die kandidaat zij om een eigen onderneming op te starten. Entre 45+ is een nieuw project, waarmee Syntra West hen de kans wil geven om als ondernemer te starten. Zij krijgen hiervoor een kwaliteitsvol totaaltraject aangeboden.

Het initiatief gaat van start met een infosessie rond het zelfstandige ondernemerschap, op 14 juni 2007, in Syntra West in Brugge. Dit wordt gevolgd door de rekrutering en de selectie van de kandidaten die effectief aan het initiatief zullen deelnemen.

"Niet elke 45 plusser is geschikt om ondernemer te worden, dus houden we een selectie door afname van de ENTRE-spiegel, dat is een test waarbij de kandidaat-ondernemer gescreend wordt op 12 generieke sleutelcompetenties", zegt Aline Nissenne.

Opleiding in Kortrijk

Vanaf 4 september 2007 wordt dan aan geschikte kandidaten het opleidingstraject "Bedrijfsbeheer" in Syntra West campus Kortrijk aangeboden. Deze opleiding voldoet aan de wettelijke vereiste voor het starten van een eigen onderneming. Elke kandidaat-ondernemer realiseert zijn of haar persoonlijk ontwikkelings-/opleidingsplan, continu bijgestaan door een coach. De kandidaat-ondernemer kan tevens kennis vergaren betreffende ICT, onderhandeling- en verkooptechnieken, commercieel beleid, financieel beheer, alnaargelang de individuele behoefte.

Doorheen het traject heeft de kandidaat-ondernemer ook recht op 12 uur individuele begeleiding van een team van experts en gevestigde ondernemers die hen bijstaan bij specifieke vragen rond de opstart.

Voor meer info kunt U terecht bij

Syntra West vzw
Spoorwegstraat 14
8200 Brugge
tel.: 050/40 30 80
fax: 050/40 30 81

(FN-Meegedeeld-Syntra West)
Meer op www.syntrawest.be
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag