Nieuws uit de Brugse regio

Actiegroepen willen volledige optimalisatie N31


Audio Reportage

Actiegroepen willen volledige optimalisatie N31
Brugge, zaterdag 5/5/2007. Enkele tientallen mensen van het Bloemendaelecomité, Groen vzw, de werkgroep Expresweg Veiliger, de Fietsersbond en de mensen uit de basisgemeenschappen hebben deze middag actie gevoerd aan het kruispunt van de N31 met de Legeweg te Sint-Andries.

Beloftes

"Ondanks duidelijke vooruitgang van de werken aan de tunnel en de rotonde aan Koningin Astridlaan en de daaraan gekoppelde realisatie van een voetgangers- en fietsertunnel aan de Witte Molenstraat; de aankomende aanbesteding van een voetgangersbrug aan de Tilleghemstraat; de verdere plannen voor het realiseren van een rotonde aan de Koning Albertlaan en het wegwerken van het kruispunt met de Chartreuseweg blijft er nog een heel groot stuk van de N31 onaangepakt. Nochtans plaatsten alle politieke partijen in de aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen de volledige optimalisatie van de N31 hoog bovenaan de agenda. Wij hebben al tientallen ministers versleten in dit dossier, waar we al 25 jaar voor ijveren, maar ik vrees dat we nog 25 jaar nodig zullen hebben," zegt Geert Demeyere van de Fietsersbond Brugge.

Meer verkeer

"Het niet langer weerhouden van de open sleuf is zeer betreurenswaardig, want gezien Zeebrugge zich ook deze week weer sterker profileert als snelst groeiende haven zal er nog meer verkeer op de N31 terecht komen. Ook het afleiden van verkeer van de Koning Albertlaan en de nieuwe beurshalle aan de stationsbuurt, de nieuwe hypermarkt van de Blauwe Toren, de ambachtelijke zone in Lissewege, de campus van de KHBO, en een mogelijke uitbreiding van het Jan Breydelstadion zullen de toestand op de nu al drukste gewestweg van Vlaanderen nog onwerkbaarder maken," zegt Demeyere.

(FN-Op Locatie)
Meer over Sint-Andries    Zeebrugge    Lissewege    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag