Nieuws uit de Brugse regio

Landuyt: gerecht moet slechte dienstverleners aanpakken


Audio Reportage

Landuyt: gerecht moet slechte dienstverleners aanpakken
Brugge, dinsdag 1/5/2007. "Het gerecht moet ons niet alleen verdedigen tegen criminelen, maar ook tegen dienstverleners die te veel geld vragen en te weinig service leveren," zei Federaal minister voor Mobiliteit Renaat Landuyt deze morgen tijdens zijn 1 mei toespraak op de Burg in Brugge. "Meer dan ooit, is er vandaag een sterke overheid nodig, ondermeer om het graaikapitalisme van managers aan banden te leggen en om het maatschappelijk verantwoord ondernemen te stimuleren."

Consument beschermen

"Op papier houden de leveranciers zich maar schoorvoetend aan de afspraken die ze met de minister van consumentenzaken hebben gemaakt," zei Landuyt. "In de praktijk wordt de klant geconfronteerd met onduidelijke facturen, vermeende afspraken en vooral oneerlijke klantenbinding. Met lange opzegtermijnen en hoge boetes binden ze de mensen aan zich. Mensen durven en kunnen dus niet kiezen."

In Brugge gaat het beter

"De economische indicatoren voor onze regio blijven goed, maar ook in Brugge moeten we alert blijven," zei Landuyt. "De werkloosheidscijfers liggen hier nu lager dan in andere regio's en hier neemt het laatste half jaar ook de werkloosheid bij plus vijftigers af. Mar dat is zeker geen reden om euforisch te gaan dien, zelfs niet om om onze lauweren te gaan rusten."

(FN-Op locatie)
Meer over Renaat Landuyt    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag