Nieuws uit de Brugse regio

Half miljoen euro boete voor Westtoer


Audio Reportage


Brugge, maandag 30/4/2007. Westtoer, het West-Vlaams Provinciebedrijf voor Toerisme en Recreatie is door de Brugse rechtbank veroordeeld tot een boete van 550.000 euro voor fraude met subsidies en andere onregelmatigheden bij aanbestedingen. Ook de voormalige gedelegeerd-bestuurder Paul Boerjan en de voormalige financieel directeur Joost Tyvaert werden schuldig bevonden en werden beboet. Naast de effectieve boetes werden ook voorwaardelijke gevangenisstraffen celstraffen uitgesproken van één jaar.

Verstrekkende gevolgen

De gevolgen van het vonnis gaan echter veel verder dan de boetes zelf: de Europese en Vlaamse overheid kunnen met het arrest in de hand bovendien een massa subsidies terugvorderen. Ook de twee klokkenluiders in het dossier kregen 2.500 euro morele schadevergoeding toegekend en kunnen met het arrest hun volledige schade recupereren, want ondermeer voormalig directeur Patrick Geldhof werd destijds ontslagen, omdat hij de wanpraktijken had aangeklaagd.

Open VLD provincieraadslid Elke Carette, lid van de commissie Toerisme, vermoedt dat het vonnis het einde betekent voor Wesstoer. De raad van bestuur van Westtoer zal zich deze middag nog berraden over het vonnis.

(FN-Eigen berichtgeving)
Meer over Politiek    Open VLD    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag