Nieuws uit de Brugse regio

Gemeentesecretaris voert actie in Jan Breydelstadion


Audio Reportage


Brugge, donderdag 19/4/2007. De gemeentesecretaris van Ingelmunster Dominik Ronse is deze morgen op bezoek in Jan Breydelstadion te gast bij Jacques De Nolf, Algemeen Secretaris van Club Brugge. Het bezoek maakt deel uit van een Vlaamse campagne van verschillende gemeentesecretarissen, die zich ondergewaardeerd voelen.

Andere tijden

De gemeentesecretaris van vandaag is immers niet meer de gemeentesecretaris van gisteren. "Van de klerk, die enkel notuleerde wat de burgemeester of de gemeenteraad besliste, evolueerde onze job geleidelijk naar manager, met een omvangrijk Ún groeiend takenpakket. Het enige wat niet meegroeide, was onze verloning," klaagt Dominik Ronse. "De laatste keer dat er een loonaanpassing kwam, was in 1993. Er stonden toen bijna nog geen computers in onze gemeentehuizen. Intussen werden voor alle andere ambtenaren - terecht - de weddes aangepast. Tal van hiŰrarchisch ondergeschikte ambtenaren verdienen vandaag meer dan hun overste, de gemeentesecretaris."

Minder aantrekkelijk

De gevolgen laten zich inmiddels voelen, vooral in kleinere gemeenten: de job van gemeentesecretaris is niet meer aantrekkelijk voor jonge mensen. Bekwame mensen zoeken het elders. "Meer en meer collega┤s stappen ook gewoonweg uit het beroep."

(FN-Meegedeeld-WS)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag