Nieuws uit de Brugse regio

Groen! ook klaar voor verkiezingen


Audio Reportage


West-Vlaanderen, dinsdag 17/4/2007. Ook Groen! heeft haar lijsten klaar voor de komende federale verkiezingen. Dat Wouter De Vriendt uit Oostende lijsttrekker is en Bart Staes lijstduwer, was al bekend.

Bruggelingen

Op de lijst staan ook enkele Bruggelingen: Gerda Schotte, die bij de provincieraadsverkiezingen vorig jaar bewees wat ze electoraal waard is, staat op nummer twee en ook van Rika Savat wordt veel verwacht. Cafébaas Sammy Roelant vertegenwoordigt de jongere generatie uit Brugge.

Oud Brugs gemeenteraadslid en voorzitter van Groen! Brugge Guido Maertens staat op de 19e plaats van de senaatslijst.

Uitdagingen

Met deze mensen wil Groen! West-Vlaanderen een kamerzetel veroveren, zegt lijsttrekker Wouter De Vriendt. "Paars heeft afgedaan en aangetoond dat er opnieuw een partij moet komen die ecologie centraal stelt. De tradionele partijen slagen er immers niet in om de uitdagingen van de toekomst aan te pakken. Het klimaatbeleid is dé uitdaging van de 21e eeuw. De windmolens op de Noordzee, bijvoorbeeld, werden beloofd voor 2004, maar de eerste sokkel moet nog gegoten worden. Maar even belangrijk is het armoedebeleid en de solidariteit met de 3e wereld is cruciaal..."

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Politiek    Groen    Sammy Roelant    Verkiezingen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag