Nieuws uit de Brugse regio

Groen!: Fiets herstellen moet op school geleerd worden


Audio Reportage

Groen!: Fiets herstellen moet op school geleerd worden
Brugge, maandag 16/4/2007. Brugs gemeenteraadslid Rita Brauwers (Groen!) vindt dat het Brugse stadsbestuur, via het stedelijk fietsatelier of via een ander sociaal economieproject werk moet maken van fietsherstellings-sessies op scholen.

Op de lagere school zou het fietsatelier fietsen regelmatig moeten nazien, in plaats van te verbaliseren voor kapotte lichten, op middelbare scholen zouden de jongeren moeten leren, hoe ze hun fiets zelf kunnen herstellen. Het gaat in de optiek van Brauwers dan vooral over de herstellingen die met de fietsveiligheid te maken hebben: remmen herstellen, het kapotte licht repareren.

Geen concurrentie fietshersteller

"De burgemeester heeft dergelijke voorstellen steeds afgehouden met de bewering dat dit tegen de fietshandelaren zou zijn, maar ik heb met een paar fietsmakers gesproken: zij staan niet te springen om een rem te herstellen. Daarvoor moeten ze te veel aanrekenen en zo komen ze niet klantvriendelijk over. Ze doen dergelijke klusjes eigenlijk liever niet, dus is het des te belangrijker dat we het de kinderen zelf bijbrengen," zegt Brauwers.

(FN-Eigen berichtgeving)

Meer over Politiek    Groen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag