Nieuws uit de Brugse regio

Frank Vanhecke: Wereldcentrum opdoeken!


Audio Reportage


Brugge, vrijdag 13/4/2007. Vlaams Belang voorzitter en Brugs gemeenteraadslid Frank Vanhecke vindt dat het Stedelijk Wereldcentrum van Brugge moet opgedoekt worden.

Het Wereldcentrum is de Noord-Zuiddienst van de stad Brugge en staat open voor iedereen die ge´nteresseerd is in andere culturen en mondiale thema's. Het centrum wil Bruggelingen sensibiliseren en bewust maken over de ongelijke machtsverhoudingen in de wereld.

Te veel

"De centen kunnen beter aan rechtstreekse hulp besteed worden," vindt Vanhecke, die verwijst naar het feit de Federale en de Vlaamse regering Ún het provinciebestuur reeds informeren. "Wat Brugge doet lijkt mij teveel van goeie goeie, deze mensen kunnen beter anders ingezet worden. Ik denk dat de mensen in arme landen geen behoefte hebben aan nog meer voorlichting hier, maar dat ze behoefte hebben aan waterpompen en concrete steun. Ik geloof niet dat een zinnig mens kan beweren dat er onvoldoende informatie is over de toestand in de derde wereld. ů Het Brugse wereldcentrum heeft zijn gelijken niet in geen enkele Vlaamse stad, en ik vind dat dat werkelijk een onnuttige besteding is van veel belastingsgeld," besluit Vanhecke

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Politiek    Vlaams Belang    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag