Economie

Brugge heeft de meeste fietsvriendelijke logies in Vlaanderen


Audio Reportage

Brugge heeft de meeste fietsvriendelijke logies in Vlaanderen
Brugge, donderdag 12/4/2007. Brugge heeft het grootste aantal fietsvriendelijke logies in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Toerisme Vlaanderen. Maar liefst 15 Brugse hotels, voldoen aan 10 strenge criteria van Toerisme Vlaanderen voor het label Fietsvriendelijke Logies. Dit jaar ontvangen 300 logies in heel Vlaanderen dat label.

Steeds meer hotels in Vlaanderen passen zich aan de wensen en noden van fietstoeristen aan. Ze bieden fietskaarten aan, stellen EHBO-kits ter schikking, verhuren fietsen of geven er informatie over, hebben overdekte fietsstallingen enz

Toerismeschepen Jean-Marie Bogaert is in elk geval niet verbaasd over de cijfers, "die het algemeen fietsvriendelijke karakter van onze stad alleen maar onderstrepen. Dat de hoteliers op die kar gesprongen zijn, is de logica zelve."

Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois is erg blij met deze evolutie en wil ze met enkele extra stimulansen ondersteunen. In samenwerking met Westtoer zullen een 4-tal nieuwe thematische fietsroutes ontwikkeld worden, waarvan de eerste nog voor de zomer klaar zal zijn: over een lengte van ongeveer 34 km zal een fiets verbinding met de Zwinsteden Damme en Sluis worden uitgewerkt.

De Brugse hotels die momenteel voldoen aan het label 'fietsvriendelijk logies' zijn:

Azalea
Boterhuis
Ensor
Heritage
Jan Brito
Montanus
Prinsenhof
Malleberg
Art Hostel
Anselmus
Cordoeanier
Wilgenhof
Pannenhuis
Novotel Brugge Zuid
Bloemenhof

Heel de provincie

De provincie West-Vlaanderen blijkt over het algemeen trouwens de beste leerling van de klas met 39% van de fietsvriendelijke verblijven. Daarna volgt de provincie Limburg met 27%. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant zijn dat er respectievelijk 17%, 14% en 3%.

Brugge, waar de minister vandaag drie fietsvriendelijke hotels bezocht, is de stad met de meeste fietsvriendelijke logies: op de voorgevel van wel 15 verblijven prijkt het label.

(FN-Op Locatie)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag