Nieuws uit de Brugse regio

Belgium.be: te duur en weinig efficiŽnt


Audio Reportage


Nationaal, dinsdag 10/4/2007. In antwoord op een vraag van CD&V Kamerlid Roel Deseyn, liet minister van informatisering Peter Vanvelthoven weten dat het contract met Accenture voor de ontwikkeling het Portaal Belgium.be al 63.755.000 euro gekost heeft. "8 miljoen euro meer dan begroot zonder echte meerwaarde," stelt Deseyn die vindt dat "de administratieve vereenvoudiging op het vlak van e-government stelt onder paars weinig voorstelt."

Paarse consultancy-cultuur

Belgium.be gaat volgens Deseyn stilaan "dezelfde weg uit als het Phenix project van justitie. De meerkost consultants vertaalt zich in ieder geval niet in een reŽle meerwaarde. De kritiek over de kwaliteit en recentheid van de informatie op de federale portaalsite was nooit uit de lucht. Zo werd eind 2006 zelfs een geheim rapport van de Staatsveiligheid gepubliceerd op Belgium.be."

Geen bijzaak

In de Networked Readiness Index van het Wereld Economisch Forum van dit jaar scoort de Belgische overheid zwakjes omdat ICT "geen integraal deel uitmaakt van de politieke beleidsvisie." "Jammer," vindt Deseyn want: "het is hoog tijd dat e-government en het belang van de ICT sector in haar geheel, die instaat voor de helft van de productiviteitsstijging van onze economie, de plaats krijgt in ons politieke beleid die het verdient."

(FN-Meegedeeld-RD en Eigen Berichtgeving)
Meer over Politiek    CD&V    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag