Economie

Bombardier mag 130 dubbeldektreinen van NMBS opfrissen


Audio Reportage

Bombardier mag 130 dubbeldektreinen van NMBS opfrissen
Brugge, woensdag 4/4/2007. Bombardier uit Brugge heeft een bestelling van de NMBS gekregen, om 130 dubbeldektreinen op te frissen. De bekende treinstellen van het type M5, met donkerrode carrosserie en kunstlederen zetels, zullen van nieuwe zetels, ramen, elektrische deuren en bagagedragers voorzien worden. Ook de airco van het bestuurderscompartiment wordt vervangen en de treinen krijgen een groot onderhoud.

De treinen zijn ongeveer 20 jaar geleden in de Brugse Bombardier-vestiging gebouwd. De werken zullen echter gebeuren in Bergen in een atelier van de NMBS zelf tussen oktober 2008 en eind 2011. De treinen keren dus niet terug "naar huis." Bombardier zal ook samen met technici van de NMBS werken aan de eerste treinen. Nadien zullen vanuit Brugge enkel de onderdelen geleverd worden aan de NMBS. Het contract heeft een waarde van ongeveer 50 miljoen euro.

Lege orderlijst

Intussen blijft Bombardier inmiddels zenuwachtig wachten op nieuwe orders om het voortbestaan van "De Brugeoise" te kunnen verzekeren. "Als het GEN contract voor het Gewestelijk Expressnet rond Brussel er niet komt, zijn er momenteel nog geen alternatieven op papier voorhanden om Bombardier Brugge in leven te houden," zegt directeur Paul Troch van Bombardier in Brugge, maar gaat hij er van uit, dat een deel van het contract zeker naar Brugge komt... En wat als Brugge het contract helemaal misloopt: Troch wil er nog liever nog niet aan denken, maar hoopt in dit geval ook voor de Franse markt te kunnen werken, "waar ons product zeer goed aanslaat. Ook de Engelse markt, die drie jaar stil heeft gelegen, komt binnenkort wellicht weer in beweging..."

(FN-Meegedeeld-Bombardier)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag