Nieuws uit de Brugse regio

CD van Jerry Deewood klimt in Amerikaanse rankings

CD van Jerry Deewood klimt in Amerikaanse rankings
Brugge, vrijdag 23/3/2007. De recentste CD van de Brugse zanger-gitarist Jerry Deewood blijkt een kans te maken in de gespecialiseerde Amerikaanse rankings voor Gospel muziek. Jerry Deewood, die sinds de zeventiger jaren optreedt, nam enkele maanden geleden in de wereldberoemde Sun Studio in Memphis Tennessee een CD op onder het Sun label, samen met Shaun Nielsen. Nielsen is een in de States gevierde gospelzanger, die ooit het duet "Softly as I leave you" opnam, met Elvis Presley.

Nummer 11 en stijgende

Jerry Deewood, die in Vlaanderen enige bekendheid geniet omwille van zijn klassieke rock&roll en popmuziek naar Amerikaans model, met zowel eigen repertoire als covers van grote rocksterren, nam op de nieuwe CD ook twee gospel-getinte nummers op en dat blijkt hem nu geen windeieren te leggen. In de lijst van favorieten van de terzake toonaangevende website van Southern Gospel News, staat onze stadsgenoot nu al enige tijd onder de favorieten, deze week op het nummer 11 en volgens de redactie van de website zit daar nog rek in.

Airplay

Ook op radio blijkt de Bruggeling er steeds meer te worden gedraaid, vooral op de vele typische gospelmuziek-stations. Die "airplay" is vitaal om bij het brede publiek bekendheid te verwerven. De kritieken van het grote publiek op zijn CD liegen er trouwens niet om: op de site waar enkel leden hun opinie kwijt kunnen, zijn de reacties tussen goed en verbluffend...

Geen geen sant in eigen land

In eigen land is de CD van Jerry Deewood voorlopig nog niet via de grote distributieketens verkrijgbaar. Toch heeft hij voor deze zomer al zalen in het de casino´s van Oostende en Blankenberge afgehuurd, om de CD ook hier onder de publieke aandacht te brengen.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op home.scarlet.be/jerry_deewood/
Meer over Rock/Pop/...    Brugse Bands    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag