Volgens Brugs toerismeschepen" />
Volgens Brugs toerismeschepen">

Economie

In Bruges vertrekt naar Londen


Audio Reportage

In Bruges vertrekt naar Londen
Brugge, donderdag 22/3/2007. In de loop van vandaag worden in een hal van de Philips televisiefabriek in Brugge de laatste Brugse opnames gemaakt voor van de film "In Bruges". Daarna vertrekt het hele circus voor nog een week opnames naar Londen.

Volgens Brugs toerismeschepen Jean-Marie Bogaert (N-VA) is de film voor Brugge nu eigenlijk al een succes: "6750 overnachtingen in Brugse hotels, de mediaandacht wereldwijd, naar aanleiding van de opnames, de extra tewerkstelling... De imago-opbouw die daarmee voor de stad is gecreŽerd is zeer belangrijk."

2008 mogelijk stormloop

Toch weet ook Bogaert dat de mogelijk grootste gevolgen van de film nog moeten komen. Mocht "In Bruges" de blockbuster worden die in Brugge stilletjes wordt gedroomd, "Ik denk voorlopig dat we dan wel nog goed zitten inzake hotelaanbod en dergelijke, maar tegelijkertijd denk ik dat je niet mag onderschatten welke stroom aan extra bezoekers een degelijk succes met zich zou kunnen meebrengen. We zullen ons daar tijdig op voorbereiden, wat het aantal overnachtingen betreft hebben we nog wat ruimte, en we hopen deze eventuele toestroom dan ook te kunnen spreiden in de tijd..."

(FN-Op locatie)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Tewerkstelling    Politiek    N-VA    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag