Economie

Stadsbestuur looft Goeiendagprijs uit


Audio Reportage


Brugge, maandag 19/3/2007. Het Brugse stadsbestuur en het 11 juli-Comité zullen 2007 opnieuw de tweejaarlijkse Goeiendagprijs uitreiken. Deze gaat naar de beste Nederlandstalige naam van handelszaken en andere panden. Vorige keer ging de prijs naar een kapperszaak in Sint-Andries: de Hoofdzaak is inderdaad spitsvondig en zegt precies waar het ´em om gaat.

De naam van de prijs "Goeiendagprijs" is in eerste instantie een verwijzing naar de Guldensporenslag maar is tegelijk dé aanspreking waarmee zaakvoerders hun klanten begroeten, zegt Stadsarchivaris André Vandewalle.

Volgens schepen Yves Roose kwam de prijs er, omdat er een duidelijke invasie waarneembaar was, van Frans- en Engelstalige zaaknamen in Brugge. De prijs is dan ook bedoeld voor horecazaken, winkels en andere panden in de stad die een originele, inventieve, Nederlandstalige naam hebben gekozen. Er wordt door de stad een geldprijs van 500 euro uitgereikt en een oorkonde wordt overhandigd tijdens een academische zitting in de Gotische Zaal van het stadhuis.


Handelszaken kunnen hun kandidatuur voor de prijs indienen maar ook instellingen, bedrijven of bedrijventerreinen komen in aanmerking. Ook niet-betrokken personen mogen een naam opgeven die hen bijzonder is opgevallen. De namen moeten wel ontstaan zijn tijdens de laatste twee jaar.

Kandidaturen worden ingewacht bij het College van Burgemeester en Schepenen, p/a Burg 12 of bij het 11-Juli Comité, p/a Barthelsstraat 47 tegen uiterlijk 31 mei 2007.

(SDG-Op Locatie)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Horeca    Sint-Andries    Yves Roose    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag