Economie

Plannen voor Etap Hotel achter het station in beslissende fase


Audio Reportage

Plannen voor Etap Hotel achter het station in beslissende fase
Brugge, zondag 18/3/2007. De Franse hotelketen Accor zal in de komende twee maanden beslissen, of ze een Brugge een 6e hotel gaat bouwen. Die plannen voor een low-budget Etap Hotel achter het station zijn reeds een paar jaar getekend en in de komende werken moet duidelijk worden, of er ook werkelijk zal gebouwd worden, zegt Christophe Vanswieten, de gedelegeerd bestuurder van Accor Hotels Benelux. De groep Accor wil tegen 2010 20 nieuwe hotels bouwen in BelgiŽ.

Accor heeft reeds 5 hotels in Brugge: 1 Sofitel, 2 Novotels, 1 Ibis en 1 Formule 1, die samen goed zijn voor 568 kamers.

Geen uitbreiding voor Sofitel

Accor heeft wel de eerdere uitbreidingsplannen voor het Sofitel Hotel, waarbij de eigenaars het huidige terrein van het Brugse politiekantoor in de Hauwerstraat op het oog hadden, opgeborgen. Ook eerdere plannen om via een bouwpromotor een tweede hotel te bouwen in Zeebrugge waar nu al een Formule 1 hotel staat, zijn niet meer aan de orde, weet de Accor topman.

Deze week werd in Brugge de gedeeltelijke renovatie van twee bestaande hotels, Novotel en Ibis, in de Katelijnestraat in Brugge afgesloten.

(FN-Eigen berichtgeving)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag