Nieuws uit de Brugse regio

Veel-O-Vriendelijk: overdekte fietsparkeerplaats Concertgebouw moet open


Audio Reportage

Veel-O-Vriendelijk: overdekte fietsparkeerplaats Concertgebouw moet open
Brugge, zaterdag 17/3/2007. Deze morgen heeft de actiegroep Veel-O-Vriendelijk geprotesteerd, tegen het feit dat de overdekte fietsparkeerplaats aan het Concertgebouw niet wordt gebruikt. "Bij de bouwplannen van het Concertgebouw werd er terecht geopteerd om een overdekte fietsparkeerplaats te voorzien. De Stad heeft hier destijds ook 8,2 miljoen frank aan subsidies voor betaald, maar ze wordt niet gebruikt," klaagt Agnes Versluys.

Fietsbeleid is meer

"Niet enkel het aanleggen en onderhouden van veilige fietspaden is voldoende. Ook andere maatregelen zoals de aanpak van fietsendiefstallen en investeren in fietsvoorzieningen is belangrijk om het fietsgebruik in onze stad te bevorderen. De fietser moet de kans krijgen zonder argwaan zijn beste fiets van stal te halen om er op een aangename manier zijn dagdagelijkse verplaatsingen te doen: naar het werk, om te winkelen of om te ontspannen. Bij alle openbare gebouwen moeten er daarom voldoende fietsparkeervoorzieningen zijn, die diefstalbestendig en vandaalongevoelig zijn. Ook Stad Brugge zal de komende jaren verder inspanningen moeten doen om het fietsen te bevorderen," vindt Versluys.

5 jaar na bouw

"Precies 5 jaar na de ingebruikname van het Concertgebouw is de nood aan een comfortabele fietsparkeervoorziening op het Zand groter dan ooit. Er zijn heel wat publieke voorzieningen op en rond dit centraal plein: niet alleen het Concertgebouw, ook de toeristische dienst In&Uit Brugge, het belangrijk busstation De Lijn, de wekelijkse zaterdagmarkten, vertrekpunt voor enkele belangrijke winkelstraten, een groot aantal horecazaken, een plein waar ook heel wat diverse evenementen doorgaan. Maar fietsen parkeren... Nee dus. De ondergrondse fietsparkeervoorziening werd voorzien, maar ze is door de steile helling heel moeilijk bereikbaar. Meestal is ze echter gewoon dicht. Wij vragen nu de fietsparkeervoorziening aan te passen zodat iedereen er op een comfortabele manier zijn of haar fiets er kan parkeren en wij willen de mogelijkheden laten onderzoeken, om er bewaking te voorzien," zegt Versluys.

(FN-Meegedeeld-VOV)
Meer over Concert    Horeca    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag