Nieuws uit de Brugse regio

Cinema Novo 07 bijzonder succesvol


Audio Reportage


Brugge, dinsdag 13/3/2007. Cinema Novo draait op volle toeren. De editie van 2007 blijkt een enorm succes. Ondanks het goede weer, blijken heel wat mensen nogal wat uren in de zalen van de cinema’s Lumière en Liberty door te brengen. Zelfs op weekdagen uitverkochte zalen halen is niet gemakkelijk, maar toch waren er al verschillende.

Organisator Pieter Keereman hoor je alvast niet klagen: "zijn" Mozartreeks blijkt een succes en de sfeer is uitstekend. De verkoop loopt goed op zowat alle fronten, dus zowat alle medewerkers, die dezer dagen uren kloppen bij de vleet, zijn moe maar tevreden.

En de bezoekers: daar valt eerst en vooral geen lijn in te trekken. Sommigen zijn de echte cinefielen, andere willen iets over andere culturen te weet komen, en een juf Spaans ging met haar klas naar een Spaanstalige film: "ik ben eigenlijk helemaal geen filmliefhebber, maar kom hier voor de taal. Vandaag komen we voor een documentaire film. We hebben ze vpootraf in de klas besproken, en zien nu wel wat het wordt..."

Cinema Novo nog tot 18 maart in de cinema’s Lumière, Liberty én Kinepolis.

(SDG-Op Locatie)
Meer over Film    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag