Nieuws uit de Brugse regio

Cinema Novo gestart


Audio Reportage


Brugge, vrijdag 9/3/2007. Gisterenavond werd het startschot gegeven voor tien dagen lang film met het festival Cinema Novo.

De openingsfilm 'Curse of the Golden Flower' trok filmkijkend Brugge naar het Concertgebouw. Deze film van Zhang Yimou is een Belgische primeur, nooit eerder werd de film in een Belgische zaal vertoond. Om het festival bijzonder feestelijk in te huldigen, trommelden Paulinho da Cuica en de zijnen de fervente filmkijkers op om naar de zaal te gaan. De opzwepende ritmes maakten de sfeer alleen maar aangenamer. Iedereen had er zin in.

Georges Micholt is een van de velen die zich ook schaart achter Cinema Novo. Deze 24ste editie kreeg een speciaal tintje.

Opera Jawa

Films van een kwalitatief hoog niveau, dat houdt de crew van Cinema Novo voor ogen. En daar kunnen best ongewoe parels tussen zitten. Morgenavond om kwart voor acht staat Opera Jawa op het programma, een film uit de Mozartreeks.

De reacties van het toestromende volk waren bijzonder uitgelaten en de verwachtingen waren hoog. Tot achttien maart kunt u genieten van cinema pur sang in de Brugse bioscopen Lumière, Liberty en Kinepolis.

(SDG-Op Locatie)
Meer over Concert    Film    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag