Cultuur en evenementen

Concertgebouw was openbaar domein


Audio Reportage


Brugge, zondag 4/3/2007. Een tweehonderdtal ouders en jonge kinderen waren naar het Concertgebouw afgezakt om hun spruiten te laten kennismaken met het orkest en zijn instrumenten. Het geheel werd ingekaderd in een verhaal waarin Bénédicte voor haar verjaardag graag een groot orkest had gekregen. Het idee kwam van Marcel Ponseele, mede oprichter van Il Gardelino en eerste hoboïst van het Orchestre de Champs-Elysées. Niettegenstaande het opzet voor kinderen van 6 tot 12 was, vonden sommigen onder de oudsten het toch al een beetje te kinderachtig.

Bij het binnenkomen konden we genieten van van het virtuose blokfluitspel van Ines Rasbach en Tomma Wessel, twee leden van Apsara. Zij lieten horen dat een blokfluit meer kan zijn dan het virtuoze barokgeluid. Het ensemble is ook gekend door het gebruik van in triplex vervaardigde moderne blokfluiten die er helemaal niet als blokfluit uitzien, maar toch klinken ze zo.

Jan De Winne

Na de middag gaf Bruggeling Jan De Winne geïllustreerde uitleg bij zijn werk als fluitenbouwer. De Winne is niet alleen begenadigd traversospeler, maar hij bouwt zelf zijn instrumenten in zijn eigen werkplaats. En hij kan de drang om zelf instrumenten te bouwen niet laten…

(Patrick Pieters-Op Locatie)

Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag